DSpace
    • English
    • Ελληνικά
  • Ελληνικά 
    • English
    • Ελληνικά
  • Σύνδεση
Προβολή τεκμηρίου 
  •   DSpace Αρχική
  • Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων
  • Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων
  • Πτυχιακές εργασίες
  • Προβολή τεκμηρίου
  •   DSpace Αρχική
  • Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων
  • Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων
  • Πτυχιακές εργασίες
  • Προβολή τεκμηρίου
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Απομόνωση και προσδιορισμός της ζύμης s.cerevisiae από στερεά υπόλοιπα οινοποίησης μαυροδάφνης

Thumbnail
Προβολή/Άνοιγμα
Απομόνωση και προσδιορισμός της ζύμης s.cerevisiae από στερεά υπόλοιπα οινοποίησης μαυροδάφνης.pdf (741.6Kb)
Ημερομηνία
2013
Συγγραφέας
[χ.ό.]
Metadata
Εμφάνιση πλήρους εγγραφής
Επιτομή
Το πιο γνωστό είδος ζύμης είναι το Saccharomyces cerevisiae λόγω της ικανότητας του να προκαλεί ζυμώσεις. Ανήκει στην οικογένεια των Saccharomycetaceae και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή κρασιού, ψωμιού και μπύρας. Επιπλέον, το είδος αυτό αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους επιστήμονες, λόγω της ευκολίας που παρέχει στον χειρισμό του κατά τις γενετικές τροποποιήσεις. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει ολοκληρωθεί η αποκωδικοποίηση του γονιδιώματός του, το οποίο αποτελείται από περίπου 6.000 γονίδια, αποτελώντας πλέον πρότυπο σύστημα μελέτης. Οι ζυμώσεις χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια σαν αποτελεσματικός και χαμηλού κόστους τρόπος για να διατηρηθεί η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων. Ανάμεσα στους μικροοργανισμούς που παίρνουν μέρος στις ζυμώσεις οι ζύμες παίζουν σημαντικό ρόλο.
URI
http://hdl.handle.net/123456789/1063
Collections
  • Πτυχιακές εργασίες

ESPA program
HOME | FAQ | CONTACT US
DSpace software copyright © 2002-2013  Duraspace
 

 

Πλοήγηση

Όλο το DSpaceΚοινότητες & ΣυλλογέςΑνά ημερομηνία δημοσίευσηςΣυγγραφείςΤίτλοιΛέξεις κλειδιάΑυτή η συλλογήΑνά ημερομηνία δημοσίευσηςΣυγγραφείςΤίτλοιΛέξεις κλειδιά

Ο λογαριασμός μου

ΣύνδεσηΕγγραφή

ESPA program
HOME | FAQ | CONTACT US
DSpace software copyright © 2002-2013  Duraspace